Водії та велосипедисти об’єднаються заради безпеки на дорогах

Головною метою цього проекту є покращення взаєморозуміння та кооперації водіїв автомобілів та велосипедистів, привернення уваги водіїв до вимог безпеки руху на дорозі, що стосуються велосипедистів.

nam po dorozi

Прес-реліз

28 травня 2014, Київ. – З першим днем літа у автомобілістів з’явиться можливість взяти участь у безкоштовних велоекскурсіях, які проводитимуться у рамках нового проекту «Нам по дорозi» вiд громадської організації Асоціація велосипедистів Києва та мережi АЗС KLO.

Головною метою цього проекту є покращення взаєморозуміння та кооперації водіїв автомобілів та велосипедистів, приверненян уваги водіїв до вимог безпеки руху на дорозі, що стосуються велосипедистів.

Водіям Києва розкажуть про особливості поведінки велосипедистів. Соціальна реклама з п’ятьма основними правилами, які треба знати водію про велосипедиста, буде розміщена до Дня велосипедиста 31 травня на 55 автозаправках у Києві та регiонах.

Також водіїв запрошують на безкоштовні велоекскурсії островами, аби зрозуміти принципи руху велосипедистів та просто приємно провести час.

1 (3)

«Причинами ДТП за участі велосипедистів є ненадання пріоритету у русі велосипедисту, що їде по головній дорозі, а також притискання велосипедистів до бордюру, уздовж якого часто є відкриті каналізаційні стоки. Також водії можуть зачепити велосипедиста, виїжджаючи з парковки, або різко відкривши двері, не поглянувши у ліве дзеркало. Тому ми вирішили повідомити водіям про особливості спільного руху з велосипедистами, щоб зменшити кількість неприємних ситуацій для обох сторін», – пояснила ідею проекту «Нам по дорозі» координаторка Асоціації велосипедистів Києва Ірина Бондаренко.

«Взаємоповага на дорогах є дуже важливою. Велосипедисти так само, як і водії, мають знати і виконувати Правила дорожнього руху. Ми підтримуємо двосторонній діалог: практичне навчання велосипедистів Правилам дорожнього руху, щоб усім на дорозі стало безпечніше», – заявив В’ячеслав Стешенко, засновник столичної мережі АЗС KLO.

Під час Велодня, 31 травня, у Парку дружби народів з 12:00 працюватиме точка Асоціації велосипедистів Києва з перевірки знань Правил дорожнього руху серед велосипедистів. Ті, хто складуть іспит, отримуватимуть “велоправа”, а хто не складуть – запрошення на безкоштовне велонавчання з ПДР з велотренерами від Асоціації велосипедистів Києва.

nam po dorozi

Протягом літа мережа АЗС KLO відкриватиме велопарковки біля своїх заправок, що розташовані у столичному регіоні. Це тiльки перший крок в побудові діалогу між водіями та велосипедистами з метою забезпечення безпеки дорожнього руху та покращенню інфраструктури.

Проект «Нам по дорозі» передбачає розміщення щомісяця нової соціальної реклами, 5 правил про велосипедиста протягом 5 місяців, на автозаправках КЛО. Також водії на касі отримуватимуть запрошення на безкоштовну велоекскурсію островами Києва, що відбуватимуться двічі на місяць по суботах. Асоціація велосипедистів Києва проводить велонавчання з ПДР для велосипедистів щонеділі о 12:00 у 5 районах Києва (Позняки, Дарниця, Голосієво, Оболонь, Контрактова площа). Проект “Нам по дорозі” реалізується Асоціацією велосипедистів Києва та мережею автозаправок КЛО.

Контакти:

Ірина Бондаренко, координаторка Асоціації велосипедистів Києва,

097 699 10 38, isbondarenko@avk.org.ua

Антон Фролов, PR служба мережи АЗС KLO, 067 193 90 84, anton.froloff@gmail.com

Хочете бачити Київ велосипедним? Приєднуйтеся до Асоціації велосипедистів Києва. Що більше нас буде, то швидше ми будемо жити в комфортному місті!

ПОДІЛИТИСЯ